Thumbnail Image 1Recenties
Sinds januari 2016 volg ik de opleiding costumière bij modevakschool Menke. Ik leer er patroontekenen op schaal en naaitechnieken, zoals o.a. verschillende zomen en naden, rimpelen, kragen en sluitingen.

Er zit een goede opbouw in de cursus: de naaitechnieken zullen uitgebreid worden naar het maken van kledingstukken op maat, zowel voor jezelf als voor anderen.

Door het herhaald oefenen van patroontekenen, merk ik dat ik me de techniek meer eigen maak.

Menke geeft op een duidelijke, enthousiaste manier les. Ze geeft persoonlijke aandacht en schakelt soepel tussen de verschillende bezigheden en niveaus van de leerlingen die tijdens de les aanwezig zijn. Ze wil graag haar kennis aan je overdragen.

Wanneer je het leuk vindt om zelf kleding te maken, is het zeker een aanrader om les bij Menke te nemen. Je leert er bijna ieder les wel iets nieuws. Wanneer je een kledingstuk gemaakt hebt, kun je er zeker trots op zijn. Je zult het nog met veel plezier dragen.

Miriam van Huizen
.Bij ‘Modevakschool Menke’ heb ik gedurende 8 jaar naaicursussen gevolgd. Onder het genot van een kopje thee of koffie heb ik van Menke les gekregen op een plezierige en vakkundige manier.  Ze brengt met enthousiasme haar vak over. Een sterk punt van Menke is dat zij mij heeft geleerd om secuur te werken; in het begin kostte me dat veel tijd, maar hierdoor zitten mijn kledingstukken wel als ‘gegoten’.

Menke neemt ook de tijd om kledingstukken goed af te passen, zodat het mooi valt om je lijf. Daarbij geeft ze vaak allerlei styling-tips. Ze denkt ook met je mee als je over bepaalde dingen twijfelt qua patroon/qua lichaamsverhoudingen. Ik heb hierdoor goed geleerd om kleding voor mezelf te maken: ik heb allerlei verschillende naaitechnieken geleerd, maar ook hoe ik in patronen het e.e.a. kan veranderen zodat het model beter mijn figuur past.

Daarom beveel ik ‘Modevakschool Menke’ van harte aan. Je leert op een plezierige manier en in een fijne sfeer het modevak.”

Ellen van Dam
.Ik volg al een paar jaar de costumière opleiding bij Modevakschool Menke en ik leer elke keer weer nieuwe dingen. Ik moet toegeven dat het geen makkelijke opleiding is, maar het is zeker de moeite waard omdat je je eigen kleding kan maken helemaal aangepast op je figuur en wensen.

Ik vind Menke top omdat ze geduldig is met les geven. Ze geeft iedereen tijd en helpt je om op eigen tempo het vak te leren. Ik zou iedereen aanraden om de opleiding te volgen, zodat je je eigen kleding op maat kan maken wat past bij je figuur en stijl.

Farida Aouraghe.
Ik zit al zolang bij Modevakschool Menke op naailes; dat alleen al is een goed teken. Ik doe dit al denk ik meer dan 15 jaar en leer nog steeds van haar.

Doordat ik niet het makkelijkste figuur heb, is het heel fijn dat je met raad-en-daad bijval mag ontvangen om voor jou een zo mooi mogelijk kledingstuk te maken.  Met veel plezier en geduld word ik daarin geholpen door haar.

Het enthousiasme en de hulpvaardigheid is zeer aanstekelijk. Ondanks dat ik het al zolang doe, blijf ik het een plezier vinden om te komen.

Barbara Harteveld.